afa 2019-11-22T11:53:32+00:00

Új lehetőség: A behajthatatlan követelés áfa tartalmának visszaigénylése!

A partnerünk által képviselt Porr Építési Kft. volt az első olyan magyar ügy az Európai Unió Bíróság előtt, amelynek hatására a magyar jogalkotó 2020.01.01-től bevezeti a behajthatatlan követelések áfa-jának visszaigénylését, de csak nagyon korlátozott körben és 2016. utáni ügyletekre!

A kidolgozott eljárásrendünk lényege, hogy a hazai cégek és könyvelőik előtt nem ismert, európai uniós jogon alapuló megoldással lehetőséget teremtsünk Áfa-visszatérítést kezdeményezni olyan behajthatatlan követelések után is, amelyek 2016. előttiek (a Porr-ügyben 2007-es teljesítésű ügyletekről volt szó), a jogosulatlan igénylés kockázatát elkerülve. Erre azonban csak 2019. december 31-ig van jogi lehetőség!

Amennyiben rendelkeznek 2004 – 2019 között keletkezett olyan követelésekkel, amelyeket nem tudtak behajtani pl. az adós cégek felszámolása miatt és annak összege meghaladja a 15 millió forintot, úgy egy személyes konzultáció keretében adószakértő partnereink további részletes felvilágosítást tudnának adni az eljárás menetéről, a felszámolt, megszűnt adósok által Önöknek okozott veszteség csökkentéséről.

Az egyeztetés díjmentes, megbízás esetén egyedi, versenyképes ajánlatot tudunk adni Cégük számára, amit természetesen sikerdíjas rendszerben határozunk meg. A szakértői képviselet ellátását garantálja a közreműködők személye, tapasztalata és szakmai felkészültsége.

Az idő rövidsége és kapacitásunk korlátozottságára figyelemmel, várjuk mihamarabbi visszajelzésüket a mellékelt űrlapon keresztül.

Magyarországi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete


Adószakértő partnerünk, Gábor Attila Péter – okleveles nemzetközi adószakértő,

igazságügyi adó- és járulékszakértő, 18 éves adóhivatali ellenőrzési és felső vezetői, valamint multinacionális konszernnél szerzett közel 10 éves nemzetközi adózási, adóztatási gyakorlati tapasztalattal – dolgozta ki azt a keresetet, ami lehetővé teszi a közelmúltban több fórumon megjelent Áfa-csökkentési igények érvényesítését behajthatatlan követelések esetén.

Bővebb tájékoztatásért töltse ki az űrlapot!